Fudbaleru Sheffielda pet godina zatvora

Evans u zatvoru

Fudbaleru Sheffielda pet godina zatvora

M. Šljivak

Fudbaler Sheffield Uniteda 23-godišnji Chad Evans, osuđen je na pet godina zatvora zbog silovanja 19-godišnje djevojke u junu 2011. godine.

Tako je odlučio sud u Velsu koji je najboljeg strijelca treće engleske lige poslao pet godina u zatvor, dok je drugi optuženi fudbaler Port Valea  Clayton McDonald oslobođen optužbi.

Evans i McDonald su na suđenju odbili navode da su izvršili silovanje djevojke koja je u iskazu rekla da se ne sjeća tačno što se dogodilo te večeri, no sud je ipak osudio Evansa, dok je McDonald oslobođen optužbi.

Ove sezone Evans je igrao najbolju sezonu karijere, a u 36 utakmica u dresu Sheffielda postigao je 29 gola. Za reprezentacdiju Velsa odigrao je trinaest utakmica, te je postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.