Fudbalska ludnica na meču Zenita i Urala
Foto - EPA

Fudbalska ludnica na meču Zenita i Urala

M. Šljivak

Zenit je u 22. kolu ruske Premier lige na svom terenu deklasirao ekipu Urala s uvjerljivih 7:1.

Sve dileme oko pobjednika tim iz St. Petersburga je riješio već za 27 minuta igre kada su imali prednost od 4.0.

Seriju golova Zenita otvorio je Azmoun u osmoj minuti, Dzyuba je četiri minute kasnije povećao na 2:0, da bi zatim ponovo pogađao Azmoun (15.) i Malcom (27.) za uvjerljivu prednost.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a prvi gol u nastavku viđen je u 61. minuti kada Azmoun po treći put pogađa za 5:0. Gosti zatim s penala preko Panyukova u 65. minuti dolaze do počasnog gola za 5:1.

Međutim, samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 7:1. Driussi je u 69. minuti postigao šesti gol, a Dzyuba s penala u 72. minuti postavlja konačnih 7:1.

Zenit je uvjerljivo prvi na tabeli ruskog prvenstva sa 50 bodova, devet više od drugoplasiranog Krasnodara.

Premijer liga, 22. kolo:

Zenit - Ural 7:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi