Fudbalske lopte i Dragiša Ćo(r)sović

Kako bezbolno smiriti situaciju

Fudbalske lopte i Dragiša Ćo(r)sović

Nakon dan, dva medijske prašine povodom imenovanja Dragiše Ćo(r)sovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije pri Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, situacija se smirila.

To, naravno, odgovara samo dotičnom Ćo(r)soviću, ljudima koji su ga imenovali na tu funkciju, te dijelu domaćih medija i sportskih "uglednika" koji se nalaze u "talu".

Nama ne odgovara. Ne odgovara nikom ko ima imalo razuma u sebi. Ne treba biti poseban poznavalac stvari pa shvatiti šta zapravo donosi imenovanje osobe poput Dragiše Ćo(r)sovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije.


Valjda je svima jasno za koga navija Ćo(r)sović...

Posebna je tuga što se povodom ovog slučaja nije oglasio niko iz Komiteta za normalizaciju ili Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Oglasilo se nekoliko medija, Asocijacija sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine, te zaista veliki broj normalnih ljudi koji su na adresu našeg portala uputuli podršku.

Međutim, niko od zvaničnika se nije udostojio napisati kakvo zvanično saopštenje, barem pokušati objasniti svoju odluku. Žalosno. Bitno je da su klubovi dobili lopte. To će riješiti sve probleme u bh. fudbalu? Neće. Nema govora.

Ćo(r)soviću i ljudima koji ga na ovaj ili onaj način podržavaju savršeno odgovara da se situacija zataška. Međutim, na to nećemo pristati, pa makar to značilo medijski bojkot N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.