Fudbalski gen: Haalandov rođak krenuo stopama norveške senzacije

Visok, mlad, špic...

Fudbalski gen: Haalandov rođak krenuo stopama norveške senzacije

Norveški "wunderkind", Erling Braut Haaland već godinu dana ne silazi sa naslovnica evropskih sportskih listova i nije čudo što je situacija takva.

Korpulentni 19-godišnji špic ne prestaje zabijati. Sjajne igre u Salzburgu su ga prodale u Borussiju Dortmund, a on je i na Wetsfalenu nastavio po starom.

Sjajni mladi napadač se tak ove sezone može pohvaliti sa ukupni 42 gola u svim takmičenjima, za Salzburg i Borussiju Dortmund.

A dok je Haaland na naslovnicama, njegov nešto mlađi rođak, Albert Braut Tjaaland ispod radara gradi svoj put. A krenuo je istim stopama kao i Erling.

Poput Erlinga Haalanda, Albert Tjaaland, tek 16-godišnjak, je svoj fudbalski put počeo u norveškom Byrenu, klubu za čiji je prvi tim debitovao nešto ranije ove godine.

Danas stižu vijesti da je Albert Tjaaland, Haalandov rođak sa majčine strane, potpisao ugovor sa norveškim Moldeom. Tako je mladi napadač napravio isti korak kao i njegov poznatiji rođak s obzirom da je Erling Haaland prije tri godine također napravio transfer iz Brynea u Molde, koji će ga u januaru 2019. prodati Salzburgu.

Velike stvari se očekuju i od Tjaalanda, fudbalski gen je učinio svoje, a boja kose nije jedina sličnost koju on ima sa Haalandom. Norveški VG piše da je Tjaaland poput svog rođaka izuzetno snažan, čvrst i brz, a tu je i njegova visina. 16-godišnjak je već visok 185 centimetara i čini se da ima sve što je potrebno da nastavi slijediti Haalanda...

Promo

Top Komentari

Penderinos
Ne treba zaboraviti da mu je i tajo nekad igrao u cityju, ALF Inge Haaland inače moj dobar prijatelj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi