Izraleski sudija mijenja spol, već je i izabrao žensko ime pod kojim će suditi

Nevjerovatna priča

Izraleski sudija mijenja spol, već je i izabrao žensko ime pod kojim će suditi

A. Čaušević

Priča koja spada definitivno u kategoriju bizarnih nam stiže iz Izraela.

Iz izraelskog fudbala stiže vijest bez premca u svijetu najpopularnije igre koja bi mogla postati pionir za odstupanje od tradicije.

Naime, Sagi Berman, sudija izraelskog prvenstva je danas objavio kako je započeo procen promjene spola.

Sagi, koji ima 27 godina, je već izabrao ženske imo i zvat će se Sapir, a operaciju će obaviti u predstojećim mjesecima.

Iz sudijske organizacije Izarela su već odgovorili Bermanu te su mu poručili da se njegova situacija neće promijeniti i da će nastaviti suditi mečeve.

Sudijska organizacija je otišla korak dalje i poručila da od svih igrača i klubova očekuje da ovog budućeg transeskualnog sudiju tretira na način kao do sada.

Top Komentari

SeoRusilac
Zašto je ovo bitna vijest nama u BiH?
2 0
ako1986
FUJ ....fuj???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi