Adama Traore odbio silne milione iz Saudijske Arabije i iznenadio izborom novog kluba

Ostaje u Premiershipu

Adama Traore odbio silne milione iz Saudijske Arabije i iznenadio izborom novog kluba

E. Oštraković

Nakon što je prošla sezona završena jedan od fudbalera koji je postao sloboda igrač je Adama Traore.

Borili su se mnogi klubovi za njegov potpis, ali je na kraju iznenađujuću pobjedu odnijela ekipa Fulhama.

Naime, za bivšeg igrača Barcelone i Wolverhamptona najkonkretnije i finansijski najbolje ponude imali su klubovi iz Saudijske Arabije.

Najviše zagrijan za njegovo dovođenje bio je Al-Ittihad, ali je Adama Traore sve te ponude odlučio odbiti.

Na kraju je prihvatio da ostane u Premiershipu, te je potpisao za ekipu Fulhama.

"Ovo je sjajna prilika za mene i novo poglavlje. Uzbuđen sam i gladan uspjeha. Jedva čekam dati svoj maksimum ovdje", rekao je Traore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Traore se tako u Fulhamu pridružio bivšem saigraču iz Wolvesa Raulu Jimenezu koji je potpisao ugovor na dvije godine sa ovim klubom.

Svoju karijeru Traore je počeo u Barceloni, a zatim je igrap za Aston Villu i Middlesbroug, prije nego što je 2018. godine došao u Wolverhampton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi