Dobili smo nove fudbalske rekordere: Ostvarili su nestvaran učinak

Devet decenija se čekalo

Dobili smo nove fudbalske rekordere: Ostvarili su nestvaran učinak

H. Zilić
Teme:

Fulham je postavio nevjerovatan rekord u engleskom i evropskom fudbalu.

Tim iz Londona postao je prva ekipa nakon 88 godina koja je u tri prvenstvena meča u nizu postigla šest i više pogodaka.

Fulham je sinoć u 24. kolu Championshipa savladao Birmingham sa 6:2, a za vikend je također sa 6:2 bio bolji od Bristol Citya.

Klub sa kultnog Craven Cottagea prije osam dana savladao Redaing sa sedam golova.

Dakle Fulham je u tri utakmice postigao čak 19 golova, a u 26 kola Championshipa na svom kontu imaju 70 pogodaka, do kraja prvenstva ostalo je 18 kola.

Fulham je i lider u Championshipu nakon 26 kola sa 54 boda, pet više od Bournemoutha i Blackburna te deset više od QPR-a, ali i meč više od QPR-a.

Ovome dodajmo da je napadač Fulhama Aleksandar Mitrović i najbolji strijelac lige sa 27 postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi