Furiozan start Borussije, Ibišević asistent za Herthu
Foto: EPA

Bundesliga, 1. kolo

Furiozan start Borussije, Ibišević asistent za Herthu

E. Škorić

HSV, Hertha, Hoffenheim i Borussia Dortmund upisali su danas pobjede u okviru prvog kola njemačke Bundeslige.

Borussia je furiozno krenula u novu sezonu, pa je u Wolfsburgu slavila s 3:0, a strijelci su bili Pulišić, Bartra i Aubameyang.  Meč je obilježio i povratak Marija Goetzea na teren nakon duže pauze zbog zdravstvenih problema.

Minimalne pobjede ostvarili su HSV i Hoffenheim nad Augsburgom i Werderom. Za HSV je pogodio Muller u osmoj, a za Hoffenheim Kramarić u 84. minuti. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić morao je s klupe gledati susret Hoffenheima i Werdera.

Hertha je s 2:0 bila bolja od Stuttgarta, a Vedad Ibišević upisao je asistentiju protiv bivšeg tima. Leckie je oba puta tresao mrežu Švaba.

Uz Borusisju, uspješan na gostovanju bio je i Hannover, koji je s 1:0 dobio Mainz, a gol je postigao Harnik u 73. minuti.

Bundesliga, 1. kolo:

HSV - Augsburg 1:0 (Muller 8)

Hertha - Stuttgart 2:0 (Leckie 46, 62)

Hoffenheim - Werder 1:0 (Kramarić 84)

Mainz - Hannover 0:1 (Harnik 73)

Wolfsburg - Borussia D. 0:3  (Pulišić 22, Bartra 27, Aubameyang 60)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi