Furiozni Arsenal pregazio Liverpool na Emiratesu

Sedma uzastopna pobjeda

Furiozni Arsenal pregazio Liverpool na Emiratesu

Arsenal je na svom terenu sigurnom pobjedom protiv Liverpoola nastavio svoj pozitivni niz. Topnici su slavili sa 4:1 i tako došli do sedme uzastopne pobjede.

Arsenal je bolje otvorio meč i već na početku napravio veliku inicijativu. Nakon početnih napada Arsenala, Liverpool je imao sjajnu priliku da povede ali je Lazar Marković loše uposlio Raheema Sterlinga koji je malo zakasnio da pošalje loptu u praznu mrežu Ospine.

Kazna je stigla u 37. minuti, kada je Ballerin lijepo pogodio za 1:0. Uslijedila je prava dominacija domaći koji do pouvremena postižu još dva gola. Ozil je iz slobodnog udarca odlično pogodio u 40. minuti za 2:0, da bi treći gol postigao Alexis Sanchez. Bio je to njegov dvadeseti gol u 42. nastupu za klub sa Emiratesa.

U nastavku utakmice se na uzbuđenja čekalo do samog kraja. Henderson je u 76. minuti sa bijele tačke smanjio na 3:1, da bi osam minuta kasnije Can zbog drugog žutog kartona morao napustiti igru.

Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je Giroud postavio konačan rezultat utakmice.

Premiership, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Liverpool 4:1 

 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.