Furth korača prema Bundesligi

Furth korača prema Bundesligi

Midhat Šljivak

Fudbaleri Greuther Furtha savladali su večeras na gostovanju ekipu Duisburga rezultatom 2:0 u utakmici 24. kola druge njemačke Bundslige.

Furth je do pobjede u Dusiburgu došao u posljednjih petnaest minuta utakmice. Vodstvo gostima je donio Oliver Occean u 78. minuti, da bi za konačnih 2:0 pogodio Robert Zillner u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Ovom pobjedom Furth se učvrstio na prvoj poziciji drugoligaške tabele sa 50 bodova, četiri više od drugoplasiranog Frankfurta koji ima i utakmicu manje.

U sastavu Duisburga igrala su dva bivša reprezentativca Bosne i Hercegovine. Branimir Bajić je odigrao kompletan susret, dok je Džemal Berberović igrao 73 minute.

U još jednom susretu koji je igran u istom terminu Ingolstadt i Union iz Berlina su odigrali bez pobjednika, a konačan rezultat je bio 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.