Furth na vrhu, Aachenu prvi bod

2. Bundesliga, 5. kolo

Furth na vrhu, Aachenu prvi bod

Edmir Škorić

Peto kolo druge njemačke Bundeslige startalo je sa večeras tri odigrane utakmice. Domaće pobjede ostvarili su Dusseldorf i Furth, dok je "nulom" okončan duel Hanse i Aachena.

Furth je očekivano na Trolli-Areni savladao pretposljednjeplasirani Ingolstadt, koji nakon petog kola ostaje na dva osvojena boda. Domaći su poveli pogotkom Occeana u devetoj minuti, a sve su riješili u nastavku Nothe i Klaus, koji su pogađali u 53. i 74. minuti.

Furth je sada preuzeo vrh sa 12 bodova na svom kontu, dva više od St. Paulija i tri od Munchen 1860, kojeg je večeras porazio Dusseldorf.

Dusseldorf se pobjedom nad gostima iz Minhena domogao druge pozicije, te su sada bod ispod Furtha. Golove za Furth postigli su Rosler sa bijele tačke u 29. minuti, Lambert na samom otvaranju drugog dijela i Beister u 67. minuti. Utješni pogodak za goste postigao je Lauth, udarcem sa bijele tačke, pet minuta prije kraja.

Golova nije bilo u okršaju Hanse Rostock i Achena. Hansa sada iam četiri boda, a Aachenu je ovo tek prvi bod.

2. Bundesliga, 5. kolo:

Dusseldorf - 1860 Munchen 3:1 (Rosler 29 - penal, Lambertz 46, Beister 67/ Lauth 85 - penal)
Furth - Ingolstadt 3:0 (Occean 9, Nothe 53, Klaus 74)
Hansa Rostock - Aachen 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.