Fürth u derbiju kola slavio u Berlinu

2. Bundesliga, 8. kolo

Fürth u derbiju kola slavio u Berlinu

Derbi između dvije prvoplasirane ekipe 2. Bundeslige između Union Berlina i Fürth odigran u okviru 8. kola popularne Cvajte pripao je gostima rezultatom 2:4.

Iako je Union Berlin, prvoplasirani sastav prvenstva, nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0 golom Kohlera iz 18. minute, gosti su u nastavku uspjeli doći do totalno preokreta. Prvo je slovenski internacionalac Goran Šukao izjednačio u 52. minuti susreta, da bi Weilandt osam minuta kasniej donio vodstvo gostujućem sastavu koji je prošle sezone ispao iz elitnog ranga njemačkog fudbala.

Do totalnog preokreta gosti su stigli u 66. minuti kada su pogotkom Steibera poveli sa 1:3. Sve što su domaće fudbaleri uspjeli napraviti do kraja bio je gol iz 87. minute koji je postigao Terodde za 2:3. Drugi gol Uniona očito nije pretjerano šokirao goste koji su do kraja susreta uspjeli postići i gol za konačnih 2:4. Strijelac je ponovo bio Steiber.

Karlsruher je bio ubjedljiv kod kuće, a satav Cottbusa već je nakon prvog poluvremena bio u rezultatskom zaostatku od dva gola. Domaći su prvo preko Van der Biezen u 22. minuti stigli do vodstva od 1:0, da bi vodstvo deset minuta kasnije uduplao Gordon. Rezultat iz prvih 45 minuta na kraju se ispostavio kao konačan.

U posljednjem susretu današnjeg programa između Kölna i Kaiserslautern nije bilo pobjenika, a ni golova. Više za bodovima mogu tugovati Jarčevi koji sebe nisu uspjeli nagraditi domaćim bodovima

2. Bundesliga, 8. kolo
Karlsruher – Cottbus 2:0 (van der Biezen 22, Gordon 32)
Köln – Kaiserslautern 0:0
Union Berlin – Fürth 2:4 (Kohler 18, Terodde 87 / Šukalo 52, Weilandt 60, Steiber 66, 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.