Futsal tim iz BiH igra u drugoj ligi Engleske

Jedna divna londonska priča

Futsal tim iz BiH igra u drugoj ligi Engleske

Futsal je iz godine u godinu sve popularniji na starom kontinentu i novi klubovi iz dana u dan niču kao gljive poslije kiše. 

Jedan takav nastao je i u predgrađu Londona na inicijativu Nermina Behlića iz Prijedora. Behlić je okupio mlade igrače iz BiH koji žive u glavnom engleskom gradu i njegovoj okolini i tako je nastao Hertfordshire Herts. 

U početku je klub igrao po raznim turnirima, a nakon što su ih Englezi zapazili ponudili su im da se priključe njihovoj futsal ligi. Tako ovaj klub malog fudbala od prošle godine igra drugu englesku ligu futsala. 

"Predložili su nam da zaigramo u njihovoj drugoj ligi jug. Poslali smo prijavu i u konkurenciji 800 klubova iz cijele Engleske primljeni smo", rekao je predsjednik kluba Nermin Behlić.

U ligi se takmiči šest klubova, a naš klub se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli. Inače, fudbalska futsal liga u Engleskoj se igra od 2008. godine. Najveći problem s kojim se Behlić i njegov tim susreću, svakako, su finansije. 

"Zasad se sami financiramo. Želja nam je igrati u prvoj engleskoj ligi, ali da bismo to ostvarili, bit će nam potrebna pomoć udruženja ili privatnika kako bismo i dalje promovisali BiH u Engleskoj", kaže predsjednik prvog futsal kluba iz BiH.

Pored futsal kluba iz BiH u engleskoj ligi još igraju klubovi predstavnici portugalske i izraelske zajednice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.