Fuzija Borca i BSK-a

Fuzija Borca i BSK-a

Banjalučki fudbalski klubovi Borac i BSK odlučili su ući u fuziju i od sada će djelovati kao jedan klub.Dogovor čelnika dva fudbalska kluba iz Banja Luke već je postignut, te se u narednih nekoliko dana očekuje da Pravne službe obje ekipe, te Administrativna služba grada Banja Luke, ovaj dogovor i ozvaniče.

“Ovo je samo jedan od koraka koje smo usmjerili na poboljšanje naše saradnje. Dobićemo slobodan protok igrača u oba smjera, a BSK-Borac, kako će se sada zvati, dobiće sve ono što preostane od Gradskog stadiona, kada krene njegovo rušenje i gradnja novog objekta. Tu mislim na tribine, krov, stolice, reflektore, dio sanitarija koji se može iskoristiti, a uz ono što se sada gradi na "Čairama", Banja Luka u skorijoj budućnosti imaće dva reprezentativna objekta. Trebamo gledati pozitivno i stremiti ka vrhu. Pa zašto Banja Luka ne bi imala dva premijerligaša”, rekao je predsjednik Skupštine FK Borac za Fokus.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti