Gabbiadini: Navijači mi ovdje dopuštaju mirno da živim
Foto: EPA

Sviđa mu se u Engleskoj

Gabbiadini: Navijači mi ovdje dopuštaju mirno da živim

Endin Čaušević

Italijanski napadač Manolo Gabbiadini prije nekoliko mjeseci odlučio je napustiti Napoli i svoju karijeru nastaviti u engleskom Southamptonu.

Njegov odlazak u Premiership bio je puni pogodak jer je već u uvodnim utakmicama svojim golovima pokazao da će biti veliko pojačanje za ovaj klub. Gabbiadini je dobio mjesto u prvom sastavu i sve ono što mu je izostalo tokom boravka u Napulju.

U razgovoru za italijanske medije Gabbiadini je otkrio da mu mnogo nedostaje dom, ali da to neće biti razlog da napusti Premiership gdje se uklopio bolje od očekivanog. Gabbiadini je izjavio da mu je sada glavni cilj da izbori mjesto u reprezentaciji Italije, te da narednog ljeta igra u Rusiji na Svjetskom prvenstvu.

"Engleska? Saigrači su sjajni i mjesto je zaista mirno. U Southamptonu vam navijači dopuštaju da mirno živite. Jedino što mi nedostaje je moj dom u Italiji. Sviđa mi se način igre u Engleskoj i sve je onako kako sam očekivao. Želim da se izborim za mjesto u reprezentaciji Italije i da igram na Svjetskom prvenstvu naredne godine. To mi je glavni cilj sada", rekao je Gabbiadini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi