Gabbiadini potpisao za Southampton

Pojačanje iz Napolija

Gabbiadini potpisao za Southampton

Edmir Škorić

Među posljednjim transferima zimskog prelaznog roka je onaj Manola Gabbiadnija u Southampton.

Napadač je napustio Napoli, te je za 17 miliona eura prešao u Southampton, a uz bonuse ta cifra će se popeti na 20 miliona.

On je s engleskim klubom potpisao ugovor na četiri i pol godine, nakon što je u Napoliju postigao 25 golova u 70 nastupa. Igrao je još za Bolognu, Atalantu i Sampdoriju.

Za reprezentaciju Italije debitovao je protiv Engleske 2012. godine, a 25-godišnjak je u šest nastupa za nacionalni tim postigao i jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Southamptonu su oduševljeni ovim potezom i vjeruju da će Gabbiadini, koji može da igra na nekoliko pozicija u veznom redu i naprijed, opravdati uloženi novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije