Gabi: Falcao je najbolji napadač na svijetu

Gabi: Falcao je najbolji napadač na svijetu

Kapiten Atletico Madrida, Gabi pohvalio je svog saigrača, Radamela Falcaa te je istakako kako smatra da je ovaj Kolumbijac najbolji napadač na svijetu.

Falcao u zadnje vrijeme igra u zaista nevjerovatnoj formi te je postigao dva hat-tricka, jedan protiv Atheltic Bilbaoa, drugi protiv Chelseaja, a Gabi vjeruje da ne postoji klub na svijetu koji ga ne bi želio dovesti u svoje redove.

 

"On je najbolja devetka na svijetu i svi ga žele dovesti", kazao je Gabi za AS dodavši:

 

"Njegovo samopoudanje je trenutno zaista visoko i on uvijek naporno radi. Našao je svoj najbolji stil igre. Kreće se oko i unutar šesnaesterca i ne vraća se mnogo nazad po loptu. Nevjerovatno je jak u skoku. Ima najbolji udarac glavom i daleko je ispred svih".

 

Gabi se također osvrnuo i na Falcaove buduće planove.

 

"Provodim dosta vremena sa njim budući da smo cimeri. On je jako ambiciozan i zna da može postići dosta ovdje. Sretan je što ostaje u Atleticu i ja ga i dalje vidim ovdje", zaključio je Gabi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Sjajni Falcao ima ugovor sa Atletico Madridom do ljeta 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti