Gabigol: Bio sam u iskušenju da opsujem trenere

Brazilac otvorio dušu

Gabigol: Bio sam u iskušenju da opsujem trenere

Brazilski fudbaler Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, priznao je da je bio u iskušenju da dođe u sukob s trenerima.

Gabigol je u ljeto 2016. godine stigao iz Santosa u Evropu, tačnije u Inter koji je za njega izdvojio skoro 30 miliona eura, ali taj novac nije uspio opravdati. Nakon toga uslijedila je posudba u Benficu, pa povratak u Santos, gdje će dobiti ono što mu je prijeko potrebno - minuti na terenu.

Mladi fudbaler je priznao da je iza njega težak period. Ogorčen je zbog ophođenja pojedinih trenera prema njemu, no ni sa jednim nije ušao u sukob.

"Mnogo puta sam bio u iskušenju da opsujem trenere, ali nikada nisam. Uvijek sam izbjegavao sukob, čak i onda kada su odluke bile lične prirode, a ne tehničke. Neću reći koji su treneri u pitanju, ne želim da otkrijem konkretne situacije, jer je to delikatna tema na kojoj ne želim da se zadržavam", kazao je Gabigol.

Brazilac će u Santosu boraviti na posudbi do kraja 2018. godine, nakon čega bi se trebao vratiti u Inter i pokušati da se konačno nametne na Meazzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti