Gabigol: Vraćam se kao zreo čovjek koji je mnogo naučio

Ponovo u Santosu

Gabigol: Vraćam se kao zreo čovjek koji je mnogo naučio

Veliki Interov promašaj iz 2016. godine Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, vratio se u matični Santos.

Brazilac će u Santosu boraviti na posudbi do kraja 2018. godine, nakon čega bi se trebao vratiti u Inter i pokušati da se konačno nametne na Meazzi.

U intervjuu nakon povratka u Santos, još uvijek izuzetno mladi Gabigol (21) je poručio da je izvukao nešto dobro iz neuspjele avanture u Interu.

"Sada je sve mnogo drugačije. Izvukao sam pouke, stekao mnogo iskustva i sada se vraćam u svoj klub kao zreo čovjek. Stariji sam i pametniji, ali ambicije i motivacija su iste kao prije", rekao je Gabigol, te nastavio:

"Želim ponovo da igram i zabijam golove, a u konsultaciji sa porodicom sam se odlučio na povratak u Santos. Ovo je klub koji volim i to sam uvijek javno isticao. Mislim da će 2018. godina biti posebna".

"Mnogo sam naučio u Evropi, iako je to bila loša avantura. Iskoristit ću to da budem još bolji u Santosu i trenutno sam maksimalno fokusiran na igre u klubu, iako želim i da se vratim u reprezentaciju", zaključio je Gabriel Barbosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi