Gabigol će konačno dobiti šansu koju zaslužuje?
Foto: EPA

Ide na posudbu u Sevillu?

Gabigol će konačno dobiti šansu koju zaslužuje?

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Gabriel Barbosa ovog ljeta će prema svemu sudeći napustiti Inter i otići će na posudbu.

Popularni Gabigol je u Inter stigao prošlog ljeta iz Santosa za skoro 30 miliona eura, ali nije opravdao očekivanja. Brazilski napadač je u ovoj sezoni utakmice većinom posmatrao sa klupe za rezervne igrače, a za vrijeme koje je proveo na terenu uspio je samo jednom zatresti mrežu protivnika.

Ovaj 20-godišnji napadač je u ovoj sezoni na terenu proveo samo 153 minute i jasno je da u Interu ne računaju previše na njega. Italijanski mediji prenijeli su da će Gabigol gotovo sigurno narednu sezonu provesti na posudbi. Nekoliko klubova iz Serije A je pokazalo interes, no u bitku se uključio i španski klub.

Naime, Gabigol bi narednu sezonu mogao na posudbu u Sevillu i biti dio transfera Mariana koji bi trebao iz Seville preći u Inter. Također, Sevilla želi opciju u ugovoru da može na kraju kupiti Gabigola ukoliko opravda povjerenje španske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti