Gabigol: Čast bi mi bila da nosim broj deset na leđima

Želi "desetku" zbog Ronalda

Gabigol: Čast bi mi bila da nosim broj deset na leđima

Endin Čaušević

Brazilski napadač Gabriel Barbosa proteklog vikenda konačno je uspio da postigne debitantski gol u dresu Intera.

Popularni Gabigol u Inter je stigao prošlog ljeta iz Santosa za skoro 30 miliona eura. Ipak, u prvom dijelu sezone igrao je samo 13 minuta u Seriji A i mnogi su bili sigurni da će u januarskom prelaznom roku napustiti italijanski klub.

Ipak, Brazilac je odlučio da ostane i to mu se počelo isplaćivati. Iako još uvijek nije standardan u posljednje vrijeme dobija dosta više prilika za igru. Inter je u posljednjem kolu gostovao u Bologni, a pobjedonosi gol postigao je upravo Gabigol.

"Presretan sam zbog svog prvog gola. Radio sam dosta vrijedno za sve to i nadam se da je to samo početak. Želim da igram što više kako bi se izborio za mjesto u reprezentaciji Brazila. Moj debitantski gol bio je na stadionu na kojem je i Ronaldo postigao prvi gol za Inter. Za mene bi najveća čast bila da nosim na leđima 'desetku' u Interu", rekao je Gabigol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova želja brazilskog napadača mogla bi biti ispunjena na kraju sezone jer je upražnjeno mjesto za broj deset nakon odlaska Stevana Jovetića u Sevillu. Gabigol je dodao da želi "desetku" zbog Ronalda koji je nosio ovaj broj na leđima dok je nastupao za Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti