Gabigol dobio "nagradu" za najgoreg igrača u Italiji

Zlatna kanta Serije A

Gabigol dobio "nagradu" za najgoreg igrača u Italiji

Endin Čaušević, foto: EPA

Brazilski fudbaler Gabriel Barbosa prošlog ljeta stigao je kao veliko pojačanje u Inter iz Santosa, ali na Giuseppe Meazzi nije opravdao očekivanja.

Gabigol je prošlu sezonu odgledao s klupe za rezervne igrače, ali uspio je da postigne jedan gol. Međutim, u Interu su bili razočarani njegovim igrama i ljetos su odlučili da ga pošalju na posudbu u Benficu gdje se Brazilac također nije uspio nametnuti svojim igrama.

Brazilski napadač će se vratiti nakon samo šest mjeseci s posudbe, no Inter ne želi da ga zadrži. Gabigol će do kraja sezone ponovo na posudbu, ali ovaj put u neki klub iz Brazila. Koliko je bio očajan prošle sezone najbolje pokazuje činjenica da je izabran za najgoreg igrača u Italiji.

"Zlatna kanta" ove godine ide u ruke Gabigola u tradicionalnom izboru Rai 2. Brazilac je plaćen čak 33 miliona eura, no nije nijedan meč počeo od prve minute. Može se reći da je Gabigol zasluženo najgori igrač u Italiji u protekloj godini.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti