Gabigol promijenio broj na dresu, ali samo za jednu utakmicu
Foto - EPA

Iz zanimljivih razloga

Gabigol promijenio broj na dresu, ali samo za jednu utakmicu

Midhat Šljivak

Napadač Flamenga Gabriel Barbosa - Gabigol promijenio je broj na dresu za samo jednu utakmicu.

Šampion Brazila i Južne Amerike je odigrao u ponedjeljak svoj prvi meč u 2020. godinu u punom sastavu, te su pobijedili Resende s 3:1.

Gol je postigao i Gabigol koji je u ovom meču nosio broj 24 umjesto broja 9, koji mu je inače na leđima.

Razlog što se odlučio promijeniti dres je smrt košarkaške legende Kobeja Bryanta. U njegovu čast je u ovom meču nosio broj 24.

Međutim, to nije jedini razlog. Na ovaj način je pružio podršku homoseksualcima, jer se u Brazilu broj 24 smatra za homoseksualni.

Gotovo svi fudbaleri u ovoj zemlji izbjegavaju da nose ovaj broj, a početkom godine na dresu ga ima i fudbaler Corinthiansa Victor Cantillo.

Kolumbijac je u svojoj zemlji nosio ovaj broj i bez obzira što u Brazilu svi bježe od njega, on je odlučio da zadrži broj kojeg voli.

Top Komentari

Sanska_Prangija
moj bivši saigrac je nosio broj 88, a nalazimo se u austriji. 88 - znaci 'heil hitler' posto je slovo 'h' osmo u abecedi..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi