Inter prodao Gabigola!

Brazilac i zvanično otišao

Inter prodao Gabigola! · Zvanično

Mladi brazilski napadač Gabriel Barbosa i zvanično ima novi klub. 

On je u januaru prošle godine otišao iz Intera na posudbu u Flamengo i danas je zvanično potvrđeno da se neće vratiti jer su ga Nerazzurri prodali ovom brazilskom klubu.

Cijena je 17 miliona eura, a u ugovoru postoji klauzula po kojoj Inter ima 20 posto dobiti od njegovog narednog transfera.

Ovaj 23-godišnji napadač je u Inter stigao na ljeto 2016. godine iz Santosa kao jedan od najboljih mladih igrača svijeta, ali u Seriji a se nikada nije snašao pa je brzo otišao nazad u Brazil.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za razliku od Intera, u Flamengu se fantastično snašao te je postigao 34 gola na 43 utakmice za klub. On je s Flamengom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
za razliko od intera ovdje je imao sansu da igra... pa kako ce se snaci kada je od 38 utakmica odigrao 9 od tih 9 odigrao oko 300 minuta.. sretno momak...
1 0
Honduras
ko se jos snasao u mrtvom Interu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi