Odgođena utakmica kvalifikacija za SP 2022. godine: Nisu uradili testove jer ne vjeruju u koronu?

Bizarna situacija

Odgođena utakmica kvalifikacija za SP 2022. godine: Nisu uradili testove jer ne vjeruju u koronu?

H. Zilić

Utakmica afričkih kvalifikacija za SP 2022. godine između Gabona i Angole je odgođena iz nevjerovatnog razloga.

Naime, fudbaleri Gabona nisu namjerno htjeli da urade COVID testove, a navodno razlog je nevjerovatan - ne vjeruju u koronu!

Ova vijest je šokirala sve u Africi, ali i fudbalskom svijetu. Obzirom da je COVID test jedan od uslova pred odigravanje utakmice, Gabonce sigurno očekuje kazna, čak i od strane FIFA-e, a nisu isključene i drastične kazne, čime bi se i pozdravili sa šansama za plasman na SP 2022. godine.

Od reprezentativaca Gabona vakcinisan je samo Pieere Emerick Aubameyang iz razloga što je morao radi klupskog pravilnika u Arsenalu i samom Premiershipu vezanom za COVID 19.

Gabon ima jedan bod, Angola je bez bodova nakon dva kola, dok je Lider Libija sa šest bodova, Egipat ima četiri u upravo je dvomeč Gabona i Angole trebao dati odgovor koja će se ekipa do kraja grupne faze boriti za baraž, ali čini se da su Gabonci sami sebi zatvorili vrata ovim nevjerovatnim potezom.

Top Komentari

Zoilomas
Uff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi