Gabon do treće, Maroko do prve pobjede

AKN, 3. kolo grupe C

Gabon do treće, Maroko do prve pobjede

Edmir Škorić

U grupi C i prije posljednjeg kola grupne faze Afričkog kupa nacija (Ekvatorijalna Gvineja i Gabon) bilo je poznato ko ide u četvrtfinale.

U susretu za prvo mjesto, jedan od dva domaćina ovogodišnjeg turnira afričkih reprezentacija, Gabon, ostvario je minimalnu pobjedu nad Tunisom (1:0).

Gol odluke postignut je u 62. minuti. Strijelac je bio Pierre Emerick Aubameyang, 22-godišnji ofanzivac francuskog Saint Etiennea.

Moroko se pobjedom nad Nigerom oprostio od turnira. Izabranicima belgijanskog stručnjaka Erica Geretsa tri boda za kraj osigurao je Montpellierov igrač Younes Belhanda, pogodivši mrežu Kassaly Daoude u 79. minuti na asistenciju Arsenalovog napadača Marouane Chamakha.

Zasad su četvrtfinale AKN-a osigurali Zambija, Ekvatorijalna Gvineja, Obala Slonovače, Sudan, Gabon i Tunis.

Grupa C, 3. kolo:

Gabon - Tunis 1:0 (Aubameyang 62)
Niger - Maroko 0:1 (Belhanda 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.