Surove metode Gabriela Heinzea: Igračima je ograničavao vodu, morali su se pojaviti kada bi nazvao
Foto - EPA

Argentinac dobio otkaz u Atlanti

Surove metode Gabriela Heinzea: Igračima je ograničavao vodu, morali su se pojaviti kada bi nazvao

Midhat Šljivak

Nekadašnji argentinski fudbaler Gabriel Heinze (43) dobio je otkaz na klupi MLS tima Atlanta Uniteda.

Rukovodstvo tima iz Atlante odlučilo je 43-godišnjem Argentincu uručiti otkaz nakon samo 13 utakmica na klupi, a razlog nisu rezultati već nehumano postupanje prema fudbalerima svog tima.

Američki mediji navode da je Heinze bio veoma surov prema fudbalerima Atlante i na kraju je klub odlučio da ga se riješi.

Heinze i njegov tim su išli tako daleko da su ograničavali igračima količinu vode na treninzima. Igrači su tokom treninga bili iscprljeni i to je dovelo i do česte intervencije ljekara.

Također, Argentinac nije želio dati slobodne dane igračima. Tražio je od njih da su uvijek dostupni na telefon i kada god bi ih pozvao morali su doći u trening centar.

"Taktika i fudbal su nešto sasvim drugo. Bilo je dosta stvari van terena koje su igrače svakodnevno mentalno uništavale", rekao je izvor kluba za Fox Sports.

Heinze će tako trenersku sreću potražiti negdje drugo, a prija Atlante radio je u Velez Sarsfieldu, Argentinos Juniorsima i Godoy Cruzu.

U bogatoj fudbalskoj karijeri koju je počeo u Newell's Old Boysima, igrao je još za Valladolid, Sporting Lisabon, PSG, Manchester United, Real Madrid, Marseille i Romu.

Top Komentari

JuventinoBK
Ma budala. To je bila budala i dok je igro, kao da ce sad biti pametan.
7 2
user1583752673
Robovlasnik ili trener?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi