Momentalni otkaz 'najluđoj glavi' svijeta fudbala: Pamtit će se nova glupost koju je napravio
Foto - Instagram

Legenda s 38 godina pravi nezapamćene scene

Momentalni otkaz 'najluđoj glavi' svijeta fudbala: Pamtit će se nova glupost koju je napravio

M. Šljivak

Kontroverzni rumunski fudbaler Gabriel Tamaš (38) dobio je otkaz u ekipi Petrolul Ploieštija.

Legendarni defanzivac izbačen je iz ekipe, a zatim je dobio otkaz nakon što su se u javnosti pojavili snimci na kojima je vrijeđao navijače svog tima u razgovoru s trenerom Nicolaeom Constantinom.

Constantin je snimao razgovor s Tamašom koji ga je pozvao kako bi kritikovao njegovu taktiku i zatim je pogrdno govorio o navijačima kluba.

"Ma, pose**m se na navijače. Igram fudbal da bih pobijedio, a ne da bih njih zadovoljio", rekao je Tamaš.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CE9bzS1hrtv/?hl=en[/instagram]

Constantin je uvjeravao iskusnog fudbalera kako će ovaj razgovor biti između njih, ali je zatim napravio nevjerovatnu stvar. Proslijedio je razgovor navijačima.

Oglasi

Oni su ubrzo sve javno objavili. Nakon što se snimak pojavio u javnosti Tamaš je dobio otkaz i on više nije član ovog kluba.

"Da, ja sam snimio taj poziv. Uradio sam to jer sam suočen s konstantnim prijetnjama navijača i želio sam imati dokaze u slučaju da se to ponovi", rekao je Constantin.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BtrEYBQCwm7/?hl=en[/instagram]

Gabriel Tamaš je u ludoj karijeri promijenio čak 18 kluba. Njegov temperament je zaista ludački i zbog njega se nigdje nije uspio smiriti.

On je jedna od 'najluđih glava' u historiji rumunskog fudbala. Tukao se u noćnim klubovima, dolazio je pijan na treninge, tukao je djevojku, pijan je vozio i često je znao prespavati u policijskoj stanici.

Dok je igrao u Izraelu za Hapoel Haifu 2019. godine proveo je sedam dana u zatvoru te mjesec dana u kućnom pritvoru zbog jurišanja ulicama Haife u pijanom stanju.

Tamaš je od poznatijih klubova igrao za Dinamo Bukurešt, Galatasaray, Spartak Moskvu, Celtu, Auxerre, WBA, FCSB...

Za reprezentaciju Rumunije nastupao je 15 godina i postigao je tri gola u 67 nastupa.

Promo

Top Komentari

SarajFK
Cuj legenda. HAHAHAHAHAAHHA... NEVJEROVATNO ALI ISTINITO; Pedja duduk i nemir hadzic su jos uVijek uposlenici FK SARAJEVA! I jos eksluzivnije i vise nevjerovatno; takozvane HORDE ZLA jos uvijek podrzavaju ovu prodaju i veleizdaju!!!!
2 1
BaboBih
Ovo je legenda samo za ove debile sto se ponasaju kao neki sportski novinari na ovom portalu, koji debil od pisca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi