Čoko najavio duel protiv bivšeg kluba i izdvojio tri tima u borbi za titulu
FOTO: A. Čaušević

Mladi fudbaler GOŠK-a

Čoko najavio duel protiv bivšeg kluba i izdvojio tri tima u borbi za titulu

Haris Zilić

U nedjelju 20. augusta pravi je fudbalski dan na bh. stadionima, a u večernjem terminu gledamom tri duela, od čega su dva u Mostaru. Prvi ligaški duel u sezoni odigrat će i aktuelni prvaci ekipa Zrinjskog koja je uvodna tri kola odgodila zbog evropskih obaveza.

Bilo je i malih promjena. Zrinjski i GOŠK su zamijenili domaćinstva pa će se tako njihov duel 4. kola igrati u nedjelju, 20. augusta, a meč na stadionu Pod bijelim brijegom počinje u 20 sati.

Pomenuti duel će biti zanimljiv i za mladog fudbalera GOŠK-a Gabrijela Čoku.

Ovaj 22-godšnji fudbaler je igrao u Zrinjskom, sa Plemićima je bio juniorski prvak Bosne i Hercegovine, igrao je i juniorsku Ligu prvaka gdje je Zrinjski u prvom pretkolu eliminisao MTK Budimpeštu.

Sjajne igre u juniorima Zrinjskog otvorile su mu i vrata omaldinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, a sa 18 godina zaigrao je i za U21 reprezentaciju kod selektora Vinka Marinovića.

Nakon toga, posudbe u GOŠK, Cibaliju, Dubravu. U Zrinjskom nije dobio pravu šansu i sada se vratio na bh. terene nakon epizode u Hrvatskoj i potpisao za GOŠK.

Oglasi

U prva tri meča bio je starter, odigrao je cijele susrete, posebno je dobar bio u defanzivi protiv Veleža.

GOŠK iz tri kola ima četiri osvojena boda, a upravo je Čoko za SportSport.ba najavio naredni meč protiv Zrinjskog.

"Prije svega da se dotaknme prošle utakmice protiv Zvijezde 09. Teška utakmicaje to bila, ali sasvim zaslužena tri boda koja nam dižu samopouzdanje pred meč sa Zrinjskim i jako je dobro da u pobjedničkom duhu idemo na megdan aktuelnim prvacima Bosne i Hercegovine", rekao je Čoko za SportSport.ba.

Zrinjski je favorit toga je svjestan i mladi fudbaler, ali...

Oglasi

"Zrinjski je dominantan zadnjih godina, to se jasno vidi, ali se nadam da im možemo pomrsiti račune."

Svlačionica je ključ tima iz Gabele, ističe bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Atmosfera je od prvog dana odlična i drago mi je da vlada dobar duh unutar svlačionice. I mislim da je do jedan veliki vjetar u leđa i osnovni ključ naše igre."

Upitali smo i Gabrijela za kratak komentar Premijer lige ove sezone i koga vidi u vrhu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da će se ove sezone za prvaka voditi velika borba između Zrinjskog, Sarajeva i Borca."

U nedjelju se još sastaju Borac - Igman od 19:30 i Velež - Široki Brijeg od 21:30 u zanimljivom terminu.

Top Komentari

Rodjenii
Jel ovo onaj što se valjo po podu i provocirao navijače, lijevi bek... A mislim da jest. Seljak stvarno, ako ode dalje od goska evo sve, loš mentalitet, za kukuruz lige. Ne za više....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi