GOŠK se razbudio i upisao prvi trijumf u novoj sezoni

Zvijezda 09 nastavila lošu seriju

GOŠK se razbudio i upisao prvi trijumf u novoj sezoni

Haris Zilić

U trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa GOŠK-a upisala je prvi trijumfa u novoj sezoni. U Gabeli su danas savladali još jednog povratnika u društvo najboljih ekipu Zvijezde 09 rezultatom 1:0.

Nakon uvodnih minuta bez uzbuđenja, prva prava prilika na utakmici u 12. minuti i to za domaće, no Musulin nije uspio pogoditi iz sjajne situacije.

Nakon prilika Musulina GOŠK je diktirao tempo igre, imao je više posjed, a slavlje stiže u 32. minuti. Nakon jednog odbijanca loptaje došla do Skorupa koji sjajno šutira sa 16 metara i pogađa mrežu gostiju.

U finišu prvog poluvremena gosti su malo preuzeli inicijativu, ali bez ozbiljnije prilike i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Gabeljane.

Na otvaranju drugog dijela gosti su imali nešto veći posjed, no domaći su prvi zaprijetili, ali nakon udarca Šere lopta je otišla pored gola, to je bila 51. minuta susreta.

Nakon toga još nekoliko dobrih akcija pred oba gola, ali izostala je realizacija.

Oglasi

U 81. minuti novo slavlje za GOŠK. Gogić jer pogodio za 2:0 i tada su stvari bile jasne u ovoj utakmici.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Lavovi iz Gabele su upisali prvi trijumf u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 3. kolo:

GOŠK - Zvijezda 09 2:0 (Skorup 32', Gogić 81')

GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup, Hasukić, Bradara, Musulin, Šero, Radenović, Mihaljević, Gogić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZVIJEZDA 09: Jelovac, Janković, Tomanović, Savić, Veličković, Kwabla, Milovanović, Ostojić, Đorđević, Maksimović, Danoski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije