Gadžo: Kup je idealna prilika za Evropu

Finci tokom zimske pauze igraju Kup

Gadžo: Kup je idealna prilika za Evropu

Ermin Gadžo, bosanskohercegovački veznjak, naš jedini predstavnik u Finskoj, priključit će se pripremama Mariehamna za narednu sezonu, a u februaru pokušat će izboriti plasman u Evropsku ligu preko Kupa.

Gadžo je u julu ove godine potpisao za Mariehamn, a u razgovoru za naš portal ističe da se već navikao na život u Finskoj i da je zadovoljan uslovima, tako da je u ovom trenutku skoncentrisan samo na Otočane.

"Finska kao zemlja mnogo mi se dopada i već za pola godine provedene tamo sam dosta toga naučio i vidio. Naravno, svaki početak je težak, ali se vremenom uklopimo u sredinu u kojoj boravimo", rekao je Gadžo za SportSport.ba.

"Sa Mariehamnom imam ugovor još dvije godine i izuzetno sam zadovoljan uslovima, tako da nemam razloga da razmišljam o nečemu drugom. U potpunosti sam fokusiran na narednu sezonu. Ne zamaram se mnogo tim gdje bi mogao nastaviti karijeru. Svako ima neke vizije i želje, ali moja najveća želja je da budem što bolji iz dana u dan. Ukoliko bude nekih ponuda o tome će brinuti moj menadžer", dodao je naš jedini predstavnik u Finskoj.

Peter Mattson, predsjednik Mariehamna, nakon dolaska Gadže u redove Otočana rekao je za finske medije da je bosanskohercegovački internacionalac veliki potencijal i da bi mogao biti jedan od najboljih strijelaca prvenstva. Gadžo je od dolaska u Mariehamn postigao jedan gol, a s obzirom da mu je trebalo da se navikne na novu sredinu, a i novu poziciju, očekuje bolje igre u narednoj sezoni.

"Što se tiče protekle sezone mogu biti zaista zadovoljan svojim igrama i privikavanjem na finski stil igre i života. Očekujem još bolju narednu sezonu, a prvo želim da me zdravlje služi i da kao do sada mogu davati maksimum. Imamo mjesec dana da se pripremimo. Tu je mnogo dolazaka i odlazaka, ali optimista sam i mislim da ćemo potpuno spremni dočekati Kup, a i prvenstvo", rekao je 21-godišnji bh. internacionalac.

Mariehamn je već počeo sa pripremama, a Pekka Lyyski, trener ovog finskog kluba, rekao je da to nisu fizički naporni treninzi. Gadžo, nekadašnji juniorski reprezentativac BiH, sutra će se priključiti timu i smatra da mu neće biti teško nadoknaditi propuštene treninge.

Finci imaju veoma dugu zimsku pauzu, poput one naše, međutim oni u tom periodu igraju Kup na umjetnoj travi, koji će startovati početkom februara, a Mariehamn će svoju prvu utakmicu u ovom takmičenju odigrati protiv TPS-a 3. februara. Gadžo, koji je u Premijer ligi nastupao za Čelik i Velež, ističe da bi i naši klubovi trebali na ovakav način održavati formu za proljeće.

"Svi želimo plasman u Evropsku lig. Preostaje nam da vidimo koliko će promjena biti u klubu. Bit će nam potrebno vremena da se ugiramo. Kup je idealna prilika da se plasiramo u Evropu", rekao je Gadžo za naš portal.

"U našoj zemlji zimska pauza je veoma duga i svim igračima potrebno je da održe formu za proljeće, tako da bi nešto poput ovog sistema u Finskoj nama odgovaralo. Čuo sam i da je bilo neke priče o takvom nečemu", dodao je nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.