Gadžo postigao pet golova za Mariehamn
Gadžo (desno) u dresu Mariehamna

Bh. veznjak na probi u Finskoj

Gadžo postigao pet golova za Mariehamn

Ermin Gadžo, 21-godišnji bosanskohercegovački veznjak, nalazi se na probnom radu u Mariehamnu. Već u prvoj utakmici oduševio je čelnike finskog prvoligaša. Postigao je pet golova i asistirao tri puta.

Gadžo je u ponedjeljak došao u Finsku gdje će narednih deset do 15 dana boraviti na probi u Mariehamnu. Odmah dan nakon dolaska dobio je priliku u utakmici Alands kupa gdje je demonstrirao svoje kvalitete i oduševio čelnike finskog prvoligaša.

Marienhamn je u finalu Alands kupa savladao Fram sa velikih 11:3, a pet pogodaka postigao je bosanskogercegovački veznjak, te namjestio tri gola. Uz to još, na njemu je napravljen penal i skrivljen crveni karton.

Gadžo je prošlu sezonu nastupao u Premijer ligi, noseći dresove Čelika i Veleža, kao posuđen igrač Slovan Libereca. Nakon što mu je istekao ugovor sa češkim klubom, 21-godišnji veznjak se odlučio karijeru nastaviti negdje drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.