Gadžo potpisao za Mariehamn
Gadžo (desno) u dresu Mariehamna

Bh. veznjak odnio finskoj ekipi trofej Alands kupa

Gadžo potpisao za Mariehamn

Odlaskom Ermina Gadže u Mariehamn dobili smo predstavnika i u finskoj Veikkausliigi, koja je iz godine u godinu sve bolja. Mladi bosanskohercegovački veznjak sa Otočanima potpisao je ugovor na dvije i po godine.

Gadžo je dan nakon dolaska u Finsku igrao utakmicu polufinala Alands kupa u kojoj je postigao pet golova, upisao tri asistencije, te uz to na njemu je napravljen jedanaesterac i skrivljen crveni karton.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine sinoć je svojim golom protiv SIFFK-a Mariehamnu donio trofej Alands kupa. Gadžo je u jučerašnjoj utakmici nosio dres sa svojim prezimenom i brojem 30, no u finskom prvenstvu će moći zaigrati tek 07.08. kada Mariehamn dočekuje Vaasan Palloseura.

Gadži je ovog ljeta istekao ugovor sa Slovan Liberecom, te se 21-godišnji veznjak odlučio karijeru nastaviti negdje drugo. Izabrao je Mariehamn, a sa finskim prvoligašem potpisao je ugovor na dvije i po godine. Prošlu sezonu proveo je u Premijer ligi, kao posuđen igrač nosio je dresove zeničkog Čelika i mostarskog Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti