Gadžo:Zimska pauza u PL unosila mi je nervozu

U Finskoj tokom zime igra Kup

Gadžo:Zimska pauza u PL unosila mi je nervozu

Ermin Gadžo, jedini bosanskohercegovački predstavnik u Finskoj, tokom zimskog perioda sa Mariehamnom igra Kup Finske, te ističe da bi ovakav sistem mnogo značio u Bosni i Hercegovini, kada bi se stekli uslovi za to.

Gadžo je u Premijer ligi nastupao za Čelik i Velež, a u razgovoru za naš portal kaže kako mu je zimska pauza unosila nervoz. Tokom zime u Finskoj igra se Kup, tako da nema puno vremena za opuštanje kao kod nas.

"Zimska pauza u Premijer ligi unosila mi je nervozu. Užasno je čekati nekoliko mjeseci da bi se odigrala utakmica. Ovdje se to ne osjeti, jer se igra Kup. Mada, moramo shvatiti da je kod nas tako zbog uslova. Kada bi se isti stekli, sigurno da bi ovakav sistem puno značio igračima u Premijer ligi", rekao je Gadžo za SportSport.ba.

Marieheman je u prvom kolu grupe A Kupa Finske savladao TPS Turku sa 3:0, no u naredne dvije utakmice poražen je od Hake sa 1:0, te od Inter Turkua sa 5:0. Igrači Mariehamna za Kup pripremali su se mjesec dana, a Gadžo smatra da je to bilo sasvim dovoljno.

"S tim da smo radili dva treninga dnevno, koja su bila naporna i zahtjevna, smatram da je to bilo sasvim dovoljno da se uigramo za početak Kupa. Ne smatram da su ovo loši rezultati, osim jučerašnjeg i poraza od 5:0, ali imali smo dosta povrijeđenih i bolesnih igrača", rekao je Gadžo, koji nije igrao protiv Inter Turkua zbog povrede koljena.

"Ako Bog da očekujem da se sljedeće sedmice priključim ostatku ekipe na treningu. Sada imam poseban program, jer sam na treningu u sudaru sa jednim igračem zadobio povredu koljena", dodao je nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Očekujem da ćemo svi biti u formi i na okupu za revanš utakmice, a stanje na tabeli je izjednačeno, tako da sve ekipe imaju šanse za plasman dalje, tako da još ništa nije gotovo. U prvoj utakmici smo pokazali da smo dobro radili, a u drugoj nismo imali sreće, bili smo bolji tokom cijelog susreta, dok sam za jučerašnju utakmicu već rekao", kazao je Gadžo.

Gadžo je u većem dijelu karijere igrao u veznom redu, međutim Pekka Lyyski ga je premjestio u sami vrh napada. Dolaskom nekadašnjeg igrača Slovan Libereca, Čelika i Veleža u Finsku prošle godine, predsjednik Mariehamna rekao je da bi Gadžo mogao postati jedan od najboljih stijelaca lige.

"Iskreno, odgovara mi ova promjena pozicije. Od malih nogu to je bila moja pozicija, a trener u Mariehamnu to je primjetio. Nadam se da ću još mnogo napredovati na toj poziciji", rekao je Gadžo za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.