Na Mundijalu na kopačkama nosio zastavu Rusije, nije ni slutio kakav pakao ga čeka mjesecima kasnije

Sada se žali na svoj status

Na Mundijalu na kopačkama nosio zastavu Rusije, nije ni slutio kakav pakao ga čeka mjesecima kasnije

A. Čaušević

Rusija je suspendovana iz praktično svih međunarodnih takmičenja, a mnogi sportisti koji su odlučili da podrže na bilo kakav način rusku agresiju na Ukrajinu se suočavaju sa ozbiljnim problemima.

Kamerunac Gael Ondoua se našao u centru pažnje tokom Svjetskog prvenstva u Kataru tako što je na kopačkama osim kamerunske nosio i rusku zastavu.

FIFA tada nije pokrenula bilo kakvu proceduru protiv kamerunskog fudbalera koji mjesecima kasnije plaća visoku cijenu i upitno je šta će biti sa njegovom karijerom.

Ovaj 27-godišnjak se požalio kako u njegovom klubu Hannoveru uopšte više ne računaju na njega zato što je podržao Rusiju tokom Mundijala.

"Klub više ne računa na mene. Bez obzira što sam igrao na Svjetskom prvnestvu, bez obzira na suspenzije drugih igrača, bez obzira što defanzivci igraju u veznom redu. Bez obzira na niz poraza. Nema šansi da ću zaigrati do kraja sezone."

Oglasi

"Svi su vidjeli šta se desilo na Svjetskom prvenstvu. Svaka osoba treba uvijek govoriti istinu i držati svoj stav. Sada plaćam cijenu zbog toga. Ako želite da znate gdje sam nestao eto vam odgovora."

"Napravio sam svoj izbor i idem do kraja. Znam da neće biti lako i da ne treba odustati bez obzira na okolnosti. Uvijek trebate pokušavati.

Ondoua je rođen u Kamerunu, ali od devete godine živi u Rusiji. Ima državljanstvo obje zemlje. Jedno vrijeme je igrao i u Ukrajini za ekipu Zoryje.

Član Hannovera je od ljeta 2021. godine, a interesnatno da je ove sezone upisao svega dva nastupa, oba prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Dok je trajao Mundijal Ukrajinci su tražili i suspenziju za kamerunskog veznjaka, ali su iz FIFA-e objasnili da nema problema sa zastavom pošto je fudbaler odrastao u Rusiji.

"Obožavam Rusiju. Ovdje sam došao kao mali dječak i postao čovjek zahvaljujući Rusiji", rekao je Ondoua prije Mundijala. Ta rečenica ga je skupo koštala, barem u Hannoveru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi