Gago potpisao za Valenciju

Četiri godine na Mestalli

Gago potpisao za Valenciju

A. Haznadarević

Fernando Gago je novo pojačanje Valencije, objavili su iz kluba sa Mestalle.

Real Madrid je pristao prodati ovog Argentica Valenciji, nakon što se nisu uspjeli dogovoriti sa Romom, koja je bila prvi favorit za otkup Gagovog ugovora, s obzirom na to da se solidno uklopio u ovu rimsku momčad u koju je stigao kao posuđeni igrač.

 

Real Madrid je ovim transferom inkasirao između 4 i 5 miliona eura, a ugovor je potpisan na četiri godine. Osim toga, Šišmiši su pokazali interesovanje i za Sergia Canalesa, kojeg žele zadržati na posudbi barem još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Fernando Gago je četiri sezone boravio na Santiago Bernabeuu, no, dolaskom Jose Mourinha na klupu, Gago je morao potražiti novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.