Gaitan blizu prelaska na Old Trafford
Foto: EPA.eu

United dovodi Argentinca

Gaitan blizu prelaska na Old Trafford

Prema pisanju lista "A Bola", jednog od najuglednijih portugalskih sportskih štampanih medija, Manchester United i Benfica na dobrom su putu da dogovore transfer Nicolasa Gaitana iz redova lisabonskog tima na Old Trafford.

Pregovori dva giganta su u toku, a o finansijskim detaljima još uvijek nema pouzdanih informacija, a spominju se i opcije u kojima bi Crveni đavoli dali manje novca ali bi u transfer uključili Bebea koji je prošle sezone odigrao odlično na posudbi u redovima portuglaske Pacos Ferreire. 

United je još 2012. godine pokušao dovesti Argentinca, a tada je za njega nudio 20 miliona funti i Machedu, ali na Luzu nisu htjeli ni da čuju.

Gaitan iza sebe ima nekoliko odličnih sezone. Prošle se blistao, našao se čak i u idealnom timu Europa lige, ali to argentinskom selektoru Sabelli nije bilo dovoljno dobro za poziv na Mundijal. 

Ovaj ofanzivni fudbaler stasao je u redovima Boce Juniors, odakle je stigao u Lisabon 2010. godine kao zamjena za Angela Di Mariju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.