Čelik remizirao u Austriji: Stadion krcat, Zeničani su imali podršku kao da su na Bilinom polju

Prijateljska utakmica

Čelik remizirao u Austriji: Stadion krcat, Zeničani su imali podršku kao da su na Bilinom polju

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

NK Čelik danas je u Grazu odigrao prijateljsku utakmicu protiv austrijskog tima GAK 1902. Stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, Zeničani su imali gromoglasnu podršku, kao da su na Bilinom polju. Krajnji rezultat glasio je 2:2.

Utakmica se igrala u Gratkornu udaljenom desetak minuta od samog centra Graza. Planirano je da se igra na glavnom terenu, no premješteno je na pomoćni s plastičnom travom jer je glavni bio zaleđen.

Stadion prima oko 3.000 gledaoca od čega je barem polovina bilo navijača bh. tima koji su pristigli iz Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Navijači Čelika su rame uz rame s domaćim navijačima s kojima imaju prijateljske odnose napravili sjajnu atmosferu na dupke punim tribinama, a i sama fudbalska predstava je opravdala očekivanja.

Čelik je većim dijelom prvog poluvremena bio bolja ekipa od domaćina, trećeplasiranog tima Druge austrijske lige koji ima ambiciju ući u Bundesligu. 

Međutim, skupo su igrače Čelika koštale neke početničke greške. Domaći su poveli 1:0 nakon jedne greške bh. tima, da bi ubrzo nakon toga Međuseljac vratio stvari na početak poslije sjajne akcije Durmiša i Šijerkića.

Oglasi

Skoro pa u posljednjoj sekundi prvog poluvremena Čelik prima novi pacerski pogodak, a sudija je odmah nakon toga odsvirao kraj i poslao igrače oba tima na petnaestominutnu pauzu. 

Drugo poluvrijeme obilježila je bolja igra Čelika, te je krunisana pogotkom Šijerkića iz 60. minute koji je postavio konačan rezultat od 2:2. 

Podsjetimo, Čelik se nalazi na prvoj poziciji Druge lige FBiH - Centar s 38 bodova, po dva više od Koline i visočke Bosne, te su ambicije Zeničana ulazak u Prvu ligu FBiH i što skoriji povratak u elitni rang. 

Prijateljska utakmica:

GAK 1902 - Čelik 2:2 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Svaka cast Celiku. Nasi samoprozvani velikani bi se trebali ugledati na njih i krenuti od nule. Pogotovo ova gamad sa grbavice sto zivi na racun drzave i kradje novca namjenjenog bolesnima i siromasnima.
16 8
leader_of_wolves
Ovakav rezultat protiv tima koji se bori za Austrijsku Bundesligu, koji je sa Hertom iz Berlina remizirao vise je nego odličan. Svaka vam čast momci ! Vi ste ponos čeličnog grada!
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi