Galata bez Hajrovića pregazila Bursu za 45 minuta

Plasman u finale Kupa Turske

Galata bez Hajrovića pregazila Bursu za 45 minuta

Fudbaleri Galatasaraya su u revanš susretu polufinala Kupa Turske pobjedom od 5:2 na gostovanju kod Burse izborili plasman u finale najmasovnijeg takmičenja u ovoj euro-azijskoj zemlji.

Nakon prvih 45 minuta revanš susreta polufinala Kupa Turske rezultat nije najbolje izgledao po tim sa Bosfora u čijem sastavu ovoga puta nije bilo bh. reprezentativca Izeta Hajrovića. 

U 28. minuti Fernandao je po prvi put pogodio mrežu iz Istanbula, a nakon što je to ponovo učinio pet minuta kasnije ekipa Roberta Mancinija bila je daleko od finala obzirom da se prva utakmica završila rezultatom 2:2. Ipak, u finišu prvog dijela igre, tačnije u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena nadu gostima vratio je gol Sneijdera.

U drugi 45 minuta na travnjak stadiona Burse kao da je istrčala neka druga Galata u odnosu na onu iz prvog poluvremena. Za samo osam minuta igre u drugom dijelu igre gosti su stigli do totalnog preokreta. Prvo je Inan sa bijele tačke poravnao na 2:2, da bi Burak Yilmaz u 53. minuti donio prvo vodstvo Galati na ovome meču.

Napadač Galate je svojim drugim golom na ovome susretu u 68. minuti povećao prednost gostiju na 4:2, da bi konačnih 5:2 postavio Melo udarcem sa bijele tačke, drugim koji je za Galatasaray dosuđen u ovome susretu.

Burak Yilmaz je drugim žutim kartonom u 84. minuti bacio ljagu na svoju fantastičnu partiju u večerašnjem meču.  U finalu Galata čeka boljeg iz susreta Eskisehirspor - Antalyaspor, a prvi meč je završen domaćom pobjedom ekipe iz Antalije od 1:0.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kup Turske, polufinale:
Bursaspor - Galatasaray 2:5 (Fernandao 28, 33 / Sneijder 45+2, Inan 50, Yilmaz 53, 68, Melo 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.