Galata, BVB i Basel pod lupom UEFA-e zbog ponašanja navijača

Zbog paljenja pirotehnike

Galata, BVB i Basel pod lupom UEFA-e zbog ponašanja navijača

Zbog ponašanja navijača i paljenja baklji UEFA je pokrenula je disciplinski postupak protiv Galatasaraya, Borussije Dortmund i Basela. 

Krovna kuća evropskog fudbala je objavila da su pristalice ova tri kluba bile umješane u seriju nereda i za bacanje upaljenih baklji i objekata u teren za vrijeme utakmica 2. kola Lige prvaka.

Odluke o sva tri slučaja biće poznate 16. oktobra, na zasjedanju disciplinske komisije UEFA. Eventualne kazne biće izrečene prije nego što timovi budu igrali svoje mečeve u narednoj sedmici.

Iako su dvije od tri navijačke skupine, čiji su klubovi pod istragom, u drugom kolu bili gosti, to ne umanjuje njihovu odgovornost. Ipak, pravila UEFA nalažu da su domaći timovi odgovorni za sigurnost na stadionu. Zato je Arsenal optužen za lošu organizaciju. 

Borussiju i Galatasaray, čekaju slične optužbe, jer su njihovi navijači u Briselu, odnosno Londonu, palili baklje, dok je Basel je optužen za ubacivanje predmeta u teren tokom trijumfa nad Liverpoolom od 1:0. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Švicarske već je pod dvogodišnjom uslovnom kaznom zbog ponašanja navijača u Europa lige prošle sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti