Galata ponovo na vrhu nakon remija sa Šehićevim Mersinom

11. kolo turske Super lige

Galata ponovo na vrhu nakon remija sa Šehićevim Mersinom

A. Haznadarević

Remijem na gostovanju kod Mersina rezultatom 1:1, momčad Galatasaraya se vratila na prvu poziciju turske Super lige, nakon što je sinoć Antalyaspor privremeno preuzela čelo tabele. 

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, pa je uprkos nizu velikih prilika bh. reprezentativni golman Ibrahim Šehić uspio otkloniti sve opasnosti od svog gola. Istina, u nekoliko navrata pomogla mu je i stativa, no rezultat je do kraja prvog dijela ostao 0:0.

 

U nastavku, svega tri minuta su trebala gostima da dođu do vodstva, a Umut Bulut je savladao Šehića.

 

Nisu se predavali ni domaći, da bi njihove prilike bile krunisane u 63. minutu, kada je Emmanuel Culio uposlio Merta Nobrea, koji poravnava rezultat. 

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je susret završen sa podjelom bodova.

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.