Galata "prijeti" Višći i društvu, Šehić sačuvao mrežu
Galatasaray je nakon ove pobjede prišao Basaksehiru našeg Edina Višće na samo dva boda, ali Galata ima odigranu utakmicu više.

Utakmice prvenstva Turske

Galata "prijeti" Višći i društvu, Šehić sačuvao mrežu

E. Oštraković

Galatasaray je večeras ostvario pobjedu u okviru 29. kola prvenstva Turske na svom terenu protiv Kayserispora i to sa 3:1.

Ovo je veoma važna pobjeda za domaću ekipu jer su ostali u trci za naslov u Turskoj.

Sve što je bilo zanimljivo, odnosno sva četiri gola, viđena su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli prvi, kada je u 15. minuti Kravets postigao gol.

Samo minutu kasnije Diagne je izjednačio na 1:1, a isti igrač je u 42. minuti doveo Galatu u vodstvo od 2:1. Treći gol za domaće postigao je Nagatomo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, te je tada postavio konačan rezultat utakmice.

Galatasaray je nakon ove pobjede prišao Basaksehiru našeg Edina Višće na samo dva boda, ali Galata ima odigranu utakmicu više.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Erzurum našeg Ibrahima Šehića ostvario je važnu pobjedu u borbi za opstanak i to u derbiju začelja kod ekipe Goztepea.

Pobjednički gol postignut je u 25. minuti a djelo je Antalyalija. Vrijedi spomenuti da je Šehić bio sjajan na golu, te je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi