Galata se žali FIFA-i zbog Hajrovićevog potpisa za Werder

Turci neće lako odustati

Galata se žali FIFA-i zbog Hajrovićevog potpisa za Werder

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Izet Hajrović potpisao je ugovor s Werderom, no o ovom transferu će se još mnogo pričati.

Naime, dojučerašnji Hajrovićev klub Galatasaray, smatra da je ugovor našeg reprezentativca i njemačkog kluba bezvrijedan, jer je kako tvrde u turskom klubu, Hajrović još uvijek njihov igrač.

Iz Galatasarayja su najavili da će se žaliti Međunarodnoj fudbalskoj federaciji, odnosno organima nadležnim za rješavanje sporova oko transfera, tako da će FIFA-ini nadležni organi na kraju imati zadnju riječ.

Podsjetimo, Hajrović je u Galatasaray stigao početkom godine, no iz turskog kluba nisu ispunjavali svoje obaveze, pa se naš reprezentativac odlužio na žalbu FIFA-i, te promjeni sredine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.