Galata sutra stiže u Sarajevo
Foto: EPA

Prijateljski meč

Galata sutra stiže u Sarajevo

M. Šljivak

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, u subotu će na stadionu Koševo ugostiti slavni turski Galatasaray.

Utakmica između bordo tima i turskog velikana dogovoren je kako bi se simbolično počeo obilježavati 70. rođendan kluba s Koševa.

Igrači Galatasaraya sutra će stići u Sarajevo. Na Međunardoni aerodrom u Sarajevu će sletjeti u 17:25 sati, tačno 24 sata prije utakmice.

Galatasaray je najtrofejniji klub iz Turske. U bogatoj historiji osvojili su 20 naslova prvaka, 16 trofeja osvajača Kupa, a čak 14 puta su osvajali  Superkup.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored toga osvojili su u Kup UEFA 2000. godine, te iste godine i evropski Superkup, a dres ovog tima nosile su i nose velike zvijezde svjetskog fudbala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.