Galatasaray golovima Yilmaza savladao Istanbul BB

Pobjeda Galatasaraya u gradskom derbiju

Galatasaray golovima Yilmaza savladao Istanbul BB

A. Haznadarević

U istanbulskom derbiju igranom na Turk Telekom Areni, Galatasaray je sa 2:0 pobijedio Istanbul BB. U drugom meču Sivasspor je nadigrao Orduspora sa 3:2.

Galata je riješila sve dileme već u prvom poluvremenu, a prvo ime susreta bio je fenomenalni napadač Burak Yilmaz. Prvo je u 23. minutu meča veliki Didier Drogba asistirao Yilmazu za 1:0, da bi već u 35. Galata imala pobjedu u rukama. Asitirao je ovoga puta Eboue, a Yilmaz ponovo zatresao mrežu Istanbula. Treba dodati i to da se bh. reprezentativac Edin Višća nije našao u sastavu gostiju, te očigledno i dalje ima problema sa povredom.

 

Sivasspor je sa 3:2 nadigrao ekipu Orduspora, a Eneramo je već u 5. minutu zabio za vodstvo domaćih. Barral je poravnao u 16. minutu, a isti igrač u 76. donosi prekoret i vodstvo Ordusporu. Ipak, u 85. minutu Arslan poravnava na 2:2, a Pedriel u posljednjem minutu meča donosi pobjedu domaćinima.

 

Super liga, 27. kolo

Galatasaray - Istanbul BB 2:0 (Yilmaz 23, 35)

Sivasspor - Orduspor 3:2 (Eneramo 5, Arslan 85, Pedriel 90 / Barral 16, 76)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.