Scene iz Istanbula govore sve: U ovakvom paklu ni Crveni đavoli nikad nisu bili

Pobrinuli se za paklen doček

Scene iz Istanbula govore sve: U ovakvom paklu ni Crveni đavoli nikad nisu bili

Midhat Šljivak

Galatasaray je u 5. kolu Lige prvaka na svom Rams Parku u Istanbulu ugostio slavni Manchester United. Očekivao se pakao za goste i dobili su ga na tribinama, a na terenu je sijevalo sa svih strana.

Navijači Galatasaraya su za dolazak Manchester Uniteda na Rams Parku pripremili fenomenalnu koreografiju.

Odlučili su u Istanbuli Crvenim đavolima poželjeti dobrodošlicu u pakao kakav nikad ranije nisu vidjeli i to su parolom i uspjeli.

Nije se međutim u Unitedu prepali atrmosfere u Istanbulu. Jasno je to pokazao mladi Alejandro Garnacho, koji nastavlja s fenomenalnim igrama u dresu velikana s Old Trafforda.

On je u 11. minuti meča postigao pogodak za vodstvo gostiju od 1:0. Uslijedilo je potom novo slavlje u stilu Cristiana Ronalda, a nakon 'siiiuuu' u prenstvu, sada je pred desetinama hiljada navijača Galate iskoristio slavlje 'calma'.

U prvom poluvremenu su viđena još dva fenomenalna gola. Bruno Fernandes je u 18. minuti spektakularno pogodio za vodstvo gostiju od 2:0, da bi nadu domaćim vratio Hakim Ziyech pogotkom za 2:1 iz slobodnog udarca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

VAR je u finišu prvog dijela spasio United. Milimetarski ofsajd zaustavio je Maura Icardija u postizanju izjednačujuće gola.

Duel u Istanbulu potpuno je opravdao očekivanja ljubitelja fudbala. Imalo se šta vidjeti, a navijači Galate su još jednom pokazali da su zaista 'ludi' za svojim klubom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi