Galatasaray ponovo na vrhu, savladan Sivasspor

Bursaspor bolji od Orduspora

Galatasaray ponovo na vrhu, savladan Sivasspor

A. Haznadarević

Pobjedama Galatasaraya nad Sivassporom rezultatom 3:1, i Bursaspora nad Ordusporom rezultatom 1:0, okončan je subotnji dio programa turske Super lige.

Besiktas je sinoć, privremeno, preuzeo vodeću poziciju na tabeli, da bi se Galata u velikom stilu vratila na svoje mjesto.

 

Ovaj put je na svom terenu savldan Sivasspor rezultatom 3:1, a pitanje pobjednika definitivno je riješeno u 57 minutu, ali krenimo redom.

 

Prvo je Umut Bolut na samom početku susreta doveo Galatasaray u vodstvo, da bi već u 19. minutu domaći izjednačili preko Ermana Kilica.

 

U 35. minutu susreta Burak Yilmaz vraća vodstvo Galatasarayu, a u 57. minutu susreta Bulut svojim drugim pogotkom na meču postavlja konačnih 1:3.

 

U drugom meču Bursaspor je u posljednjim trenucima meča savladao ekipu Orduspora.

 

Prilično dosadan susret donio je jako uzbuljivu završnicu. Većih uzbuđenja nije bilo tokom cijelog meča, da bi u 85. minutu domaći tim ostao sa deset igrača na terenu, kada je Basser zaradio drugi žuti karton.

 

Svega dvije minute kasnije u redovima gostiju Caliskan također dobija drugu javnu opomenu, pa obje momčadi ostaju sa po deset igrača na terenu. 

 

U ovakvoj situaciji bolje se snašao Bursaspor, koji u 89. minutu pogotkom Stanislava Šestaka dolazi do minimalne, ali jako vrijedne pobjede.

 

Turska Super liga, 15. kolo

Sivasspor - Galatasaray 1:3 (Kilic 19 / Bulut 1, 57, Yilmaz 35)

Bursaspor - Orduspor 1:0 (Šestak 89)

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.