Ponavlja li se meč drugog najjačeg UEFA-inog takmičenja? Za sve je kriv skandalozan sudijski propust

Detalj o kojem se priča danima

Ponavlja li se meč drugog najjačeg UEFA-inog takmičenja? Za sve je kriv skandalozan sudijski propust

A. Čaušević

UEFA bi mogla biti primorana da ponovi utakmicu 4. kola Europa lige. 

Skandalozan sudijski propust viđen je u posljednjim minutama susreta Galatasaray - Lokomotiv Moskva okončanim rezultatom 1:1.

Iako je utakmica odigrana u četvrtak još uvijek se ne smiruje bura zbog velike greške švicarskog sudije Sandra Scharera.

Na snimku se može vidjeti kako Scharer u 91. minuti pokazuje žuti karton igraču Lokomotive, Dmitriju Zhivoglyadovu zbog prekršaja.

Nekoliko sekundi kasnije švicarski sudija je pokazao još dva žuta kartona igračima Lokomotive, a jedan od njih je dobio i Zhivoglyadov.

[twitter]https://twitter.com/felipereyiz/status/1456773131004219393[/twitter]

Oglasi

Zhivoglyadov se sam iznenadio zbog odluke, ali interesantno da ga Scharer nije poslao u svlačionicu prije vremena.

Inače, Scharer je u zapisniku naveo da je Zhivoglyadovu dodijelio samo žuti karton i to u 92. minuti.

Iz Galatasarya traže da UEFA dodatno pregleda sudijski izvještaj, a navijači turskog velikana zahtjevaju da se utakmica i ponovi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S remijem je Galatasaray stigao do osmog bodova i prvi je na tabeli u svojoj grupi. Lazio ima pet, Marseille četiri, a Lokomotiv dva boda.

Inače, Scharer je poznat i ljubiteljima bh. fudbala jer je nedavno sudio utakmicu kvalifikacija za SP između Francuske i BiH koja je okončana rezultatom 1:1.

Promo

Top Komentari

Manager
Ne, ne ponavlja se.
7 0
salt_city
Nije uopste prvi put da se ovo desi, i do sad se nisu ponavljale utakmice..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi