Galati stiglo pojačanje iz Premiershipa, čeka se još jedno

Potvrđen dolazak Andonea

Galati stiglo pojačanje iz Premiershipa, čeka se još jedno

Galatasaray je ovog ljeta realizovao veliki broj transfera. Tako su u redove Terimovog tima stigli, između ostalih, Radamel Falcao, Jimmy Durmaz, Steven Nzonzi, Ryan Babel, Emre Mor, Jean Michael Seri i Christian Luyindama.

Međutim, nije se Galatasaray tu zaustavio. Naime, danas je potvrđen dolazak Florina Andonea.

Andone je prošlog ljeta prešao iz Deportivo La Corune u Brighton. Prošle sezone je ovaj rumunski napadač odigrao 23 utakmice u Premiershipu i postigao tri gola, dok je u novoj sezoni skupio tri nastupa i postigao jedan gol.

Međutim, Brighton i nije previše računao na Andonea u novoj sezoni, pa ga je pustio na posudbu u Galatasaray.

Galatasaray je Andoneovu posudbu platio 700.000 eura, ali se vjeruje da ni ovaj transfer ne predstavlja završetak posla na ovom prelaznom roku za turskog velikana.

Naime, očekuje se da Mario Lemina, nekadašnji fudbaler Juventusa, stigne u Galatu na posudbu iz Southamptona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi