Galaxy može i bez Becksa, Henry i Red Bull ispustili pobjedu

Počela nova MLS sezona

Galaxy može i bez Becksa, Henry i Red Bull ispustili pobjedu

M. Maksimović
Teme:

Branitelj naslova, ekipa LA Galaxyja pobjedom je otvorila novu sezonu u MLS-u. Prvaci nisu imali problema protiv Chicago Firea, Mike Magee je u pobjedio ugradio hat-trick, Robbie Keane je zapečatio sudbinu gostiju.  

Keane i Magee su bili najistureniji u formaciji 4-4-2, dok je na golu Galaxyja stajao Carlo Cudicini.Finalista MLS Cup-a, Houston Dynamo je tek u finišu slomio otpor D.C. Uniteda. James Riley je u 80.minuti postigao autogol, Ricardo Clark je u 89.postavio konačnih 2:0.

 

Najviše golova, šest postignuto je u duelu Portlanda i New York Red Bulla, ukupno šest. Gosti su vodili 0:1, 1:3, ali su na kraju presudili sebi autogolom Jamisona Olave. Svakako treba spomenuti domaće naviječ koji u stvorili sjajnu atmosferu na stadionu Jeld-Wen Field. U ekipi Portlanda zaigrao je od prve minute i Mikael Silvestre koji je učestvovao u akciji domaćih za izjednačenje, ali je i krivac za prva dva gola New York Red Bulla. 

 

Po tradiciji uvijek je bučno na CenturyLink Fieldu, ali to ovaj put nije pomoglo Seattle Soundersima. Nesta, Ferrari i Marco Di Vaio su na kraju bili bolji. Seattleu je presudio lijepim golom Davy Arnaud na dodavanje Felipea Martinsa u 35.minuti. 

 

Rezultati:

LA Galaxy - Chicago Fire 4:0 

Portland Timbers - New York Red Bulls 3:3 

San Jose - Real Salt Lake 0:2 

Philadelphia Union - Kansas City 1:3

Vancouver Whitecaps - Toronto FC 1:0

Houston Dynamo - DC United 2:0

Dallas - Colorado 1:0 

Chivas - Columbus Crew 0:3

Seattle Sounders - Montreal Impact 0:1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.